Wednesday 22 July 2015

Exhibition invitation / Pozvánka na výstavu




Today I would like to invite you for a little trip and an exhibition (not my exhibition, unfortunately ;) but never mind that)


I have seen a photo from this exhibition on some blog and immediately thought I need to plan a little trip to castle ruin Točník. It is one of my favourite places and not far away from Prague.

Tomáš Záborec creates his paintings on wooden base, uses its natural structure, makes some new cuts, scratches and paints beautiful natural shapes. His paintings can be continued and he adds new panels until he feels the work is complete. You can touch the wood and use your other senses to feel his final impressions. The exhibition is located in the old burgrave palace and in my eyes it is just absolutely perfect place to enhance those paintings. I love the old bare brick walls and the light coming in the space through open windows and other holes.

If you also enjoy “old ruins” and natural structures and colours like I do, I am sure you will love this place and art too. The exhibition is open daily at the opening hours of the castle and will be open till October.

Enjoy the photos.


Dnes bych vás ráda pozvala na malý výlet a výstavu (není to bohužel moje výstava ;) ale třeba někdy příště)

Viděla jsem fotku z této výstavy na jiném blogu a hned jsem věděla, že se tam musím vypravit. Navíc je to na hradě Točník, což je jedno z mých oblíbených míst a není daleko od Prahy.

Tomáš Záborec vytváří svá díla na dřevě, využívá jeho přirozenou strukturu, dělá různé vrypy a zářezy a maluje nádherné přírodní motivy. Jeho malby mohou být na pokračování a tak přidává další panely, dokud necítí, že je dílo dokončeno. Dřeva se můžete dotknout a použít i další smysly ke vnímání celku. Výstava je umístěna ve starém purkrabském paláci a pro mě je to místo prostě perfektní. Moc se mi líbí staré odhalené cihly a světlo volně dopadající okny a jinými dírami ve zdech.

Pokud máte rádi zříceniny a přírodní struktury a barvy, tak se vám výstava bude určitě taky líbit. Je otevřená denně v otevírací době hradu a to až do října.


A teď už hurá na fotky:

















No comments:

Post a Comment